U bent hier

Stel je woning open in drie stappen

Ben je eigenaar van een passiefhuis, een strobalenwoning, een nul-energiewoning,... of heb je een deel van je woning energievriendelijk of duurzaam verbouwd? Wil je kandidaat-bouwers een rondleiding geven om je bouw- en woonervaringen met hen te delen? Stel je woning dan open tijdens Ecobouwers Opendeur op 11, 12 & 18 en 19 november.

  • Heb je in het verleden reeds opengesteld? Dan volstaat een mailtje naar info [at] ecobouwers [dot] be met het adres van je woning.
  • Nog niet opengesteld? Volg het onderstaande stappenplan of stuur een mailtje naar info [at] ecobouwers [dot] be met je contactgegevens en beknopt wat uitleg over je woning.
  • Nog vragen? Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen

STAP 1: Meld je aan

Ben je al geregistreerd op onze website? Fijn, dan hoef je je enkel aan te melden op onze site. Ben je nog niet geregistreerd? Klik dan op onderstaande knop en vul het formulier in dat verschijnt. Vergeet niet aan te duiden dat je een woning wil openstellen voor opendeur.

 

 

 

STAP 2: Check of jouw woning geschikt is

Niet elke woning kan openstellen tijdens Ecobouwers Opendeur. We zijn immers op zoek naar de voorlopers in duurzaam bouwen. Wij hanteren daarom volgend criteria:

Nieuwbouw

  • zeer lage energiewoningen, (bijna) passief woningen, energie-neutrale woningen of bio-ecologische woningen
  • K25 (of een maximum jaarlijks warmteverbruik van 30 kwh/m²).

Renovatie

  • Renovaties waarvan de gebouwschil grondig aangepakt is en gebruik gemaakt wordt van efficiënte technieken. De maximale U-waarde van de gerenoveerde delen is 0,24 voor de muren, 0,15 voor het dak en de U-waarde van buitenbeglazing is niet hoger dan 1,1. 
  • K30 of een maximum jaarlijks warmteverbruik van 60 kwh/m²

Flirt je met de grens, twijfel je of worstel je met de termen, geen probleem, jurgen [dot] naets [at] bblv [dot] be (subject: Ecobouwers%20Opendeur) (stel je woning kort aan ons voor) en wij hakken de knoop door. De K-waarde vind je terug op je (voorlopige) EPB-berekening.

STAP 3: Maak een woningfiche aan

Ga naar jouw profiel en maak een nieuwe woning aan:

 

 

 

Wanneer je een woning aanmaakt dan staat ze nog niet op de website. Alleen jij kan de gegevens zien en kan ze al verder bewerken. Wij kijken je woningfiche na en nemen contact met je op. Nadien zullen we de woning publiceren of eventueel bijkomende gegevens opvragen. Wanneer je woning niet voldoet aan de criteria van een Ecobouwers-woning, dan laten we je dit ook weten.

Hulp nodig bij het invullen van de woningfiche?

Weet je het even niet meer? Of loopt het ergens verkeerd? Stuur ons info [at] ecobouwers [dot] be (subject: ecobouwers%20opendeur) (een mailtje) en wij helpen je verder.

Succes!